Numar proiect: 101126603
Topic: ESC-SOLID-2023-VTHPA
Grant: European Education and Culture Executive Agency
Durata proiect: 24 luni
Lider proiect: COO KARGEN, CLUB KARGENC CEVRE SPOR KULUBU, Turcia
Parteneri:
- Asociatia Nevo Parudimos, Romania
- A.M. EUEXIA ASSOCATION MULTIDEPORTIVA EUEXIA, Spania
Asociația Nevo Parudimos implementează pentru 24 de luni, în calitate de partener, proiectul „Active Villagers with volunteers”.
Scopul proiectului este de a implica toți indivizii care trăiesc în zonele rurale (copii, tineri, adulți și vârstnici) pentru a deveni activi pe plan social și sportiv. motivați de interacțiune directă cu tineri voluntari care activează în domeniul sportului.
Obiectivele specifice ale proiectului includ promovarea sportului în grupuri de voluntari, organizarea de activități de formare a antrenorilor, dezvoltarea competențelor pentru ramurile sportive din cadrul grupurilor de voluntari, promovarea unui stil de viață activ în societate prin activități sportive pentru diverse grupuri țintă, încurajarea a opt ramuri sportive și activități în aer liber în mediul rural, promovarea unui stil de viață activ durabil în comunitățile locale cu activități sportive planificate pentru sate în diferite perioade și sezoane, creșterea vizibilității programului ESC și creșterea conștientizarea organizațiilor partenere prin inițiative sportive în zonele rurale. Proiectul va implica 192 de tineri voluntari din trei țări: Turcia, Spania și România.
În contextul acestei inițiative care vizează anumite categorii demografice în localitățile alese, delimităm patru grupuri distincte de beneficiari:
- Grupa 1, centrată în jurul copiilor care va implica sporturi tradiționale
- Grupa 2 care se adresează tinerilor, cu activități axate pe volei
- Grupa 3, care se concentrează predominant pe adulți, în special pe femei, activitățile cuprinzând dans și pilates-yoga
- Grupa 4, dedicată seniorilor și care implică bocce și jocuri de societate
Toate aceste activități se vor desfășura simultan în 4 zone rurale din fiecare țară parteneră, urmând să fie facilitate de către 6 voluntari internaționali ESC, cu un stagiu de câte 42 de zile, după cum urmează: 2 din Spania, 2 din Turcia și 2 din România, centralizând un total de 64 de voluntari pe o perioadă de doi ani.
Stagiile de 42 de zile programate pentru 2024 se desfășoară în trei perioade distincte: 1 mai – 15 iunie, cu implicarea a 6 voluntari, urmată de o implicare mai extinsă a 12 voluntari în lunile iulie și august și se încheie cu un alt grup de 6 voluntari în septembrie și octombrie.
Disclaimer
Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.