Credem cu tarie ca doar prin educatie se poate rupe cercul vicios al marginalizarii sociale indiferent daca vorbim de educatie formala sau nu.

Activitatile in domeniul educatiei sunt principala directie de actiune a asociatiei Nevo Parudimos. Acestea vizeaza in special prevenirea abandonului scolar, cresterea calitatii actului educational si oferirea de oportunitati de dezvoltare si invatare atat formale cat si nonformale copiilor, tinerilor si adultilor.

Prin activitatile noastre ne adresam atat copiilor si tinerilor cat si parintilor acestora pe care dorim sa ii facem sa inteleaga importanta educatiei in vederea prevenirii abandonului scolar.

Proiectele educationale sunt impartite in trei mai categorii:

  1. Proiecte care vizeaza prevenirea abandonului scolar si creterea calitatii actului educational. Dintre cele mai importante proiecte educationale ale asociatiei noastre amintim:
  • A doua sansa, o noua sansa!
  • Learning together-Roma in Europe
  • Educatia o sansa pentru viitor 2
  • Educatia o sansa pentru viitor
  1. Proiecte care vizeaza promovarea educatiei pentru holocaust si a recunoasterii Holocaustului Romilor
  • Citește și nu uita – Genocidul Romilor – Parte a Istoriei Europene
  • 70 de ani dupa Auschwitz – Amintirea si educarea Tinerilor europeni despre Genocidul Romilor
  1. Activitati de formare continua a tinerilor si nu numai.

Aici amintim dintre cele mai importante proiectele realizate prin programul Erasmus + al comisiei Europene si parteneriatul cu Universitatea Eftimie Murgu din Resita prin intermediul caruia oferim posibilitatea tinerilor studenti din cadrul Facultatii de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa sa efectueze stagii de practică bazate pe implicarea activă în munca de teren, in special in comunitatile marginalizate si in comunitatile de romi din Resita si judetul Caras Severin.