Reprezentanți din 11 țări europene, inclusiv România, s-au reunit la București pentru a participa la seminarul cross-sectorial „Under the same roof”. Este vorba despre 28 de specialiști din diverse domenii: lucrul cu tinerii, educație, asistenți sociali, incluziune pe piața muncii, membri ai unei organizaţii/instituţii eligibile în programul Erasmus+.

Scopul principal al seminarului, desfășurat în perioada 25 – 28 octombrie, este de a pune la aceeași masă a dezbaterilor și de a găsi soluții cu actori implicați în sprijinirea tinerilor cu oportunități reduse. Un accent deosebit se pune pe sprijinirea organizațiilor active în lucrul cu tinerii de etnie romă.

Fiecare dintre participanți a adus cu el câte o poză reprezentativă pentru realitatea cu care se confruntă comunitatea în cauză. Pozele au fost printate pentru a se putea organiza o expoziție în cadrul seminarului.

Seminarul este un eveniment internațional, organizat de ANPCDEFP – Agenția Erasmus+ din România. Participanții la seminar provin din Estonia, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Marea Britanie și România.