Lider proiect: AMARO DROM EV – INTERKULTURELLE JUGENDSELBSTORGANISATION VON ROMA UNDNICHT-ROMA – Germania

Durata: 12 luni

Perioada: 01.09.2022 – 01.09.2023

Parteneri:

  • Asociatia Nevo Parudimos – Romania
  • Corbiz Kurumsal Is Cozumleri Egitim Organizasyon Pazarlama ve Ticaret Ltd Sti – Turcia

Numar proiect: 2022-1-DE04-KA210-YOU-000084854

Asociația Nevo Parudimos, în calitate de partener, implementează timp de un an proiectul Erasmus+ ,,Get Well Together”, o inițiativă ce abordează tematica sănătății mintale și bunăstarea tinerilor, în special cei din grupurile marginalizate, în timpul și după pandemia de Covid-19.

Pandemia a afectat dramatic sectorul de tineret la nivel european: foarte puține dintre organizațiile de tineret au reușit să își mute activitățile în mediul online și să le implementeze eficient, fiind mult mai greu să ajungă la tinerii cu care lucrează – în special la cei cu mai puține oportunități.

În acest context, scopul principal al proiectului este acela de a crește bunăstarea mentală a tinerilor marginalizați care se confruntă mai mult cu discriminare și excludere din cauza Covid-19.

Obiectivele proiectului sunt:

– Creșterea capacității a 9 lucrători de tineret în combinarea muncii lor cu competențe ecologice, activități sportive, metode de nutriție sănătoasă și alte elemente esențiale care contribuie la bunăstarea mintală

– Creșterea gradului de participare și implicare a 45 de tineri marginalizați, oferindu-le un model de mentalitate sănătoasă și oferindu-le diferite oportunități de a se angaja și de a-și crește stima de sine pentru a fi mai conștient de propriile forțe

– Elaborarea unui ghid pentru sectorul ONG despre cum să lucreze cu grupurile marginalizate prin utilizarea metodelor inovatoare privind sănătatea mintală și incluziunea socială.

În cadrul proiectului vom desfășura următoarele activități:

  • Formarea lucrătorilor de tineret pe tematica sănătății mintale și bunăstarea prin crearea unui set de noi instrumente de lucru adaptate situației sociale actuale.
  • Valorificarea acestor noi instrumente de lucru prin testarea lor practică
  • Activități locale cu tineri din grupuri marginalizate. Se vor organiza câte 10 ateliere de lucru în fiecare țară parteneră unde se la lucra cu tineri din grupurile țintă folosind metodele și instrumentele mai sus menționate.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.

ACTIVITATI LOCALE ROMANIA
EVENIMENT MULTIPLICARE REZULTARE – ROMANIA