Titlu: OVPELO – Optimisation of Validation Process of EVS Learning Outcome – (Optimizarea Procesului de Validare a Cunoștințelor dobândite din proiectele SEV)
Durata: 01.09.2014-31.08.2016
Aplicantul principal: YouNet (Italia)
Parteneri: Asociación Cazalla Intercultural (Spania), Semper Avanti (Polonia), Koinniki Anaptyksi Neon / Social Youth Development (Grecia), Asociația Nevo Parudimos (România), Pistes Solidaires (Franța), Association Focus-European Center for Development (Bulgaria)
Tipul acțiunii: Erasmus + Cheia de Acțiune 2 – Partneriat Strategic în sectorul tineret
Proiectul OVPELO (Optimisation of Validation Process of EVS Learning Outcome) are ca și obiectiv contribuirea la dezvoltarea recunoașterii cunoștințelor dobândite în proiectele de tipul Serviciul European de Voluntariat. El se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (01.09.2014-31.08.2016). În această perioadă se vor realiza cercetări asupra ceea ce învață voluntarii în timpul SEV-ului, în ce fel este folositoare această experiență în momentul angajării și ce putem face pentru ca angajatorii să recunoască experiența de tip SEV.
OVPELO implică personalul ONG-urilor ce lucrează cu voluntari SEV, Instituțiile Educaționale (Universități), VET, autoritățile publice și reprezentanții sectorului de afaceri. În cadrul acestui proiect vor avea loc 4 întâlniri transnaționale organizate de către 4 dintre organizațiile partenere, dar și un eveniment public organizat la nivel local/național în fiecare dintre țările partenere. Rezultatul final al acestui parteneriat strategic constă în creearea unei platforme on-line ce are ca scop recunoașterea cunoștințelor dobândite în proiectele SEV.
Obiectivele proiectului:
Identificarea unor ciriterii de calitate pentru validarea competențelor dobândite de voluntari în timpul proiectelor SEV.
Promovarea la scară largă nevoia de validare standardizată a experienței SEV ca și experiență internațională semnificativă de învățare.
Înființarea unei rețele de organizații Europene interesate în cooperări viitoare privind recunoașterea abilitățiilor dobândite prin Educația Non Formală.
Captarea interesului din parteea instituțiilor educaționle și a altor stakeholderi relevanți, prin creearea de rețele și activități de diseminare.
Disclaimer
Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.