In municipiul Caransebes copii care ajung in Sectia de Pediatrie a Spitalului Municipal pornesc din start cu un dezavantaj in procesul de vindecare. Ii asteapta pereţi scorojiţi, găuri în pereti, in tavan şi în podea, conducte ruginite, gresie sparta, un linoleu gaurit, ochiuri de geam cu gratii dure, încăperi deprimante în care singura pată de culoare este o draperie zdrenţuită de soare şi de vreme, şi un desen uitat de ani de zile şi ce a supravieţuit omniprezentei igrasii.

Singura pata de culoare e oferita de zambetul medicilor si al asistentelor care din pacate nu este suficient sa suplineasca aspectul deprimant de ghetou din incaperile numite saloane unde acesti copii ar trebui tratati.

Partenerii nostrii:

  • Primaria Muncipiului Caransebes
  • Organizatia pentru Strategii si Programe de Dezvoltare – coordonatorul local al proiectului
  • Liceul Pedagogic Constantin Diaconovici Loga Caransebes
  • Grup Scolar Industrial De Constructii Masini Caransebes
  • Centrul De Voluntariat Resita
  • Asociatia Bike Attack
  • Asociatia Europe Generation
  • Organizaţia Regională Kolping Banat
  • Asociaţia Sportivă „C. D. Loga” Caransebeş
  • Fundatia Bethel Fellowship Mission
  • Asociatia Educatie Pentru Comunitate Teregova
  • Organizaţia Femeilor Ortodoxe din Caransebes

Acest spital, al doilea ca marime din judetul Caras-Severin dezerveste o treime din copii judetului. In 2010 pe aici au trecut mai bine de 2400 de copii care pe langa faptul ca au fost nevoiti sa se confrunte cu bolile de care sufereau au trebuit sa treaca si peste socul pe care ti-l ofera aspectul deprimant al acetei sectii din cadrul spitalului, sectie in care nu s-a mai investit nimic in reabilitare si modernizare in ultimii 20 de ani.

Asociatia Nevo Parudimos in parteneriat cu Primaria Muncipiului Caransebes si cu Organizatiei pentru Strategii si Programe de Dezvoltare, coordonatorul local al proiectului, Liceul Pedagogic Constantin Diaconovici Loga Din Caransebes, Liceul Pedagogic Constantin Diaconovici Loga Din Caransebes, Grup Scolar Industrial De Constructii De Masini Din Caransebes, Centrul De Voluntariat Resita, Asociatia Bike Attack, Asociatia Europe Generation, Organizaţia Regională Kolping Banat, Asociaţia Sportivă „C. D. Loga” Caransebeş, Fundatia Bethel Fellowship Mission, Asociatia Educatie Pentru Comunitate Teregova si Organizaţia Femeilor Ortodoxe din Caransebes au demarat proiectul „Pentru un zambet de copil” prin intermediul caruia se doreste reabilitarea celor 19 saloane, doua sali de tratament, doua rezerve, o sala de mese, o bucatarie dietetica, patru grupuri sanitare si holul sectiei care se afla intr-o stare avansata de degradare.

Reabilitarea va consta in punerea de gresie si faianta in toate saloanele unde este nevoie, zugravirea si pictarea tuturor incaperilor pentru a deveni mai primitoare, vopsirea usilor, repararea instalatiei electrice, punrea unor candelabre si a unor draperii in foecare salon, schimbarea chiuvetelor acolo unde este nevoie.

Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 115 000 lei unde sunt cuprinse contractarea unei firme de constructii care sa se ocupe de tot ce inseamna gresie, faianta si achizitionarea de materiale necesare zugravirii pentru asigurarea materialelor necesare pentru zugravit si pictat de catre elevii si voluntarii implicati in proiect.

Dorim prin acest proiect pe langa faptul ca vom imbunatati conditiile de tratament din acesta sectie sa crestem gradul de implicare al cetetenilor orasului Caransebes si nu numai in rezolvarea problemelor cu care se confrunta comunitatea locala.

Finanțarea este asigurată de Rompetrol (45 000 lei), prin programul Împreună pentru fiecare, iar restul fiind asigurat de comunitatea locală (Primăria Municipiului Caransebeș, investitori și persoane fizice din localitate). Munca efectivă va fi realizată de voluntari din Caransebeș, Reșița și localitățile limitrofe.

Contributia dumneavostra este foarte imporanta!

Pentru succesul demersului nostru contributia dumneavoastra este foarte importanta. Puteti sa ne sprijiniti cu materiale de constructii si financiar contactand coordonatorul acestui proiect:
Grebeldinger Daniel, telefon: 0723202756, email: grebeldingerdaniel@yahoo.com.

Sau pur si simplu donand o suma de bani in contul asociatiei Nevo Parudimos, deschis la
Banca Comercială Română, filiala Resita,
swift: RNCBROBU
Cont LEI: RO54RNCB0100102290040001
Cont EURO: RO97RNCB0100102290040003

sau in contul Organizatiei pentru Strategii si Programe de Dezvoltare, coordonatorul local al proiectului, deschis la
UniCredit Tiriac Bank Caransebes
Cont lei: RO89BACX0000000574556002