În cadrul acestui proiect au fost realizate 5 evenimente:

Evenimentul 1 Primul eveniment internațional: întâlnire la Reșița

La eveniment au participat 232 de profesioniști / cetățeni, inclusiv 26 de participanți din orașul Gyongyos, Ungaria; 20 de participanți din orașul Torino, Italia; 32 de participanți din orașul Isperih, Bulgaria și 154 de participanți din orașul Reșița, România. Evenimentul a avut loc în Reșița, România, în perioada 10/10/2017 – 14/10/2017

Scopul evenimentului a fost promovarea incluziunii sociale și a implicat oficialități locale și regionale și naționale sau europene și / sau reprezentanți aleși. La evenimente au participat primarul din Reșița, domnul Popa Ioan, un consilier local din Isperih Bulgaria, un consilier local din Torino Italia și consilierul primarului pentru problemele romilor din Ungaria. De asemenea, la întâlnire au participat coordonatorul național al echipei Romact de la Consiliul Europei și un reprezentant al Comisiei Europene, MS Maria Canelas, care vin într-o vizită de monitorizare a acestui proiect.

Întâlnirea de 3 zile a cuprins următoarele activități: o conferință, Festivalul de vârstă etnică, care a fost organizat pe 13.10.2018 în incinta Casei Culturale din Reșița, pe o scenă în aer liber, o întâlnire pe tema proiecte / activități de bune practici locale, o întâlnire a rețelei locale Inclusion HUB) și o întâlnire pe tematica Plan local de acțiune pentru romi.

Eveniment 2 Al doilea eveniment internațional: întâlnire la Torino

Evenimentul a implicat 202 de profesioniști / cetățeni, dintre care 24 de participanți din orașul Reșița (România), 22 de participanți din orașul Gyongyos (Ungaria) și 19 participanți din orașul Isperih (Bulgaria) și 137 de cetățeni din orașul Torino . Evenimentul a avut loc la Torino, Italia, în perioada 31/01/2018 – 03/02/2018

Scopul evenimentului a fost promovarea incluziunii sociale și a implicat oficialități locale și regionale și naționale sau europene și / sau reprezentanți aleși. Evenimentul a cuprins printre activități: o conferință, un festival, o o întâlnire pe tema proiecte / activități de bune practici locale, o întâlnire a rețelei locale Inclusion HUB) și o întâlnire pe tematica Plan local de acțiune pentru romi.

Evenimentul 3 Al treilea eveniment internațional: întâlnire la Gyongyos

Evenimentul a implicat 215 cetățeni, dintre care 26 participanți din orașul Reșița (România), 20 de participanți din orașul Torino (Italia) și 19 participanți din orașul Isperih (Bulgaria) și 152 cetățeni din orașul Gyongyos (Ungaria) . Evenimentul a avut loc la Gyongyos (Ungaria), în perioada 10/05/2018 – 12/05/2018

Scopul evenimentului a fost promovarea incluziunii sociale și a implicat oficialități locale și regionale și naționale sau europene și / sau reprezentanți aleși.

La fel ca în primele două sesiuni, acest eveniment a implicat și: o conferință, un festival, o întâlnire pe tema proiecte / activități de bune practici locale, o întâlnire a rețelei locale Inclusion HUB) și o întâlnire pe tematica Plan local de acțiune pentru romi.

Evenimentul 4 Al patrulea eveniment internațional: întâlnire la Isperih

La eveniment au participat 242 de cetățeni, dintre care 28 de participanți din orașul Reșița (România), 20 de participanți din orașul Torino (Italia) și 23 de participanți din orașul Gyongyos (Ungaria) și 168 de cetățeni din Isperih.

Evenimentul a avut loc la Isperih (Bulgaria), în perioada 04/07/2018 – 07/07/2018

Scopul evenimentului a fost promovarea incluziunii sociale și a implicat oficialități locale și regionale și naționale sau europene și / sau reprezentanți aleși

Întâlnirea a cuprins următoarele activități: o conferință, un festival, o întâlnire pe tema proiecte / activități de bune practici locale, o întâlnire a rețelei locale Inclusion HUB) și o întâlnire pe tematica Plan local de acțiune pentru romi.

Evenimentul 5 Cel de-al cincilea eveniment internațional: întâlnire la Reșița

Evenimentul a implicat 33 de participanți / cetățeni: 22 de participanți locali din municipiul Reșița și Nevo Parudimos, plus 11 din țările partenere, 4 din Gyongyos (Ungaria), 3 din Isperih (Bulgaria) și 4 din Torino (Italia)

Evenimentul a avut loc perih (Bulgaria), în perioada 04/07/2018 – 07/07/2018

Scopul evenimentului a fost prezentarea proiectului, rezultatele și impactul proiectului în țările partenere

  • În cadrul evenimentului, Grebeldinger Daniel, reprezentând asociația Nevo Parudimos, a făcut o prezentare despre proiect și rezultatele obținute la Reșița, după ce reprezentanții partenerilor au prezentat impactul proiectului în țările lor, iar domnul Robart Matey a prezentat intențiile Romact despre urmărirea acestui proiect. .
  • La această întâlnire a participat și un reprezentant al programului Romact al Consiliului Europei și al mai multor ONG-uri locale.
  • De asemenea, în cadrul acestei întâlniri, a fost semnat un Memorandum între cele patru municipalități partenere. Întâlnirea a început cu o conferință de presă după ce am avut o prezentare a rezultatelor proiectului, discutăm despre bunele practici dezvoltate în timpul implementării proiectului. În a doua zi am vizitat câteva dintre proiectele departamentului social al municipiului Reșița.

Proiectul „Rețea de orașe care utilizează principii și valori culturale CLLD și activitățile de promovare a incluziunii romilor în Europa » a fost finanțat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul programului „Europa pentru cetățeni”.

Mai multe detalii pot fi găsite AICI