Lider proiect: Asociatia Kreativ Research

Parteneri: Asociatia Nevo Parudimos, Primaria Resita

Perioada: octombrie 2021 – octombrie 2022

Buget: 52,281.00 EUR

Nr. proiect: ACF_6_GM_12

 

Asociația Nevo Parudimos, în calitate de partener, alături de Kreativ Research și Primăria Reșița lansează, începând cu luna octombrie 2021, proiectul RomActive – Creșterea capacitării comunităților marginalizate reșițene.

Obiectivele proiectului sunt creșterea accesului la servicii publice a peste 2200 de persoane din cartierele ghetou ale orașului Reșița (Mociur, Dealu Mare și Câlnic), creșterea capacității de mobilizare și organizare a acestor persoane și îmbunătățirea cunoștințelor despre administrația publică în aceste comunități.

RomActive va demara cu realizarea unui studiu în cele trei comunități reșițene mai sus menționate care va oferi o imagine de ansamblu asupra situației în care se află etnicii romi din Mociur, Dealu Mare și Câlnic precum și asupra nivelului de trai din cele trei comunități.

În cadrul proiectului se va crea câte un comitet de cartier în fiecare dintre cele trei comunități dezavantajate și câte un grup de inițiativă care să faciliteze dialogul dintre persoanele dezavantajate din oraș și autoritățile locale, în vederea îmbunătățirii accesului la servicii (educație, sănătate, ocupare pe piața muncii etc).

Aceste grupuri de inițiativă vor participa la procesul de luarea a deciziilor atât în cadrul Grupului de Acțiune Locală Reșița, cât și în elaborarea Planului de acțiune pentru romi, ședințele de Consiliu Local și alte întâlniri din cadrul Primăriei Reșița. Prin înființarea acestor grupuri de inițiativă, proiectul își propune sporirea interesului autorităților locale în fața nevoilor persoanelor de etnie romă din oraș și crearea unei voci puternice care să reprezinte aceste comunități în procesul de luare a deciziilor la nivel local și în facilitarea accesului la servicii.

Proiectul este derulat de Asociația Kreativ Research în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos și Primăria Reșița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

 

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar operatorul de fond nu poate fi făcut responsabil pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.