Comunicat de Presă

Associația Nevo Parudimos, prin cei doi lucratori de tineret, Laura si Alex, va lua parte la programul European de Training „Leadership +”, care va avea loc în Portugalia, din 3 până pe 10 noiembrie.

În training vor fi implicați 34 de participanți din diferite țări (Portugalia, Estonia, România, Spania, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Grecia, Lituania, Polonia și Slovenia). Acest Training internațional face parte din programul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul „Leadership +” este un răspuns față de nevoile semnalate de liderii unor O.N.G.-uri, pentru a-i ajuta să găsească modele potrivite pentru a motiva participarea activă a tinerilor la schimburi de tineri și activități locale.

Ideea principală este aceea de a găsi această formă de motivație acolo unde liderul nu este un professor sau un mentor, acolo unde liderii joacă rolul unor facilitatori care știu cum să implice și să motiveze tineri.

Metodologia trainingului se va baza pe educația non-formală și pe abordarea sa holistică. Participanții își vor dezvolta competențele prin metode non-formale cum ar fi brainstormingul, lucrul în echipe, simulație, jocuri de rol, discuții deschise în grup, spațiu liber pentru reflexie și alte metode pe care trainerii le vor adapta la nevoile participanților.