Lider proiect: Asociatia Nevo Parudimos

Nr. proiect: 2019-1-RO01-KA105-062546

Perioada: 01.05-31.10.2019

Buget: 28,116.00

Parteneri:

  • ASSOCIAZIONE CULTURALE AFFABULAZIONE – Italia
  • ZDRUZENJE REGIONALNA ROMSKA OBRAZOVNA MLADINSKA ASOCIJACIJA KRATOVO – Macedonia
  • ASOCIACIJA TAVO EUROPA – Lithuania
  • TheaterCreators – Ungaria

Asociația Nevo Parudimos implementează în perioada 01.05-31.10.2019, proiectul We stand for tolerance cu numărul 2019-1-RO01-KA105-062546.

În cadrul acestuia, între 11 și 22 octombrie 2019, va avea loc un schimb de tineri în tabăra Marabu din satul Milcoveni, Caraș-Severin, care va implica un număr de 50 persoane (45 de participanți și 5 lideri de grup) din România, Lithuania, Italia, Ungaria și Macedonia.

Obiectivele proiectului sunt: 

  • Creșterea gradului de implicare civică și participare a celor 45 de participanți la schimbul de tineri
  • Dezvoltarea compețelor artistice (teatru, muzică, dans) ale celor 45 de participanți în timpul schimbului
  • Creșterea încrederii în forțele proprii și creșterea motivației celor 45 de participanți în timpul schimbului
  • Creșterea gradului de acceptare și întelegere a interculturalitatii si diversitatii pentru cei 45 de participanti in timpul schimbului
  • Dezvoltarea capacității celor 45 de tineri de a planifica, organiza și promova evenimente artistice și educative în timpul proiectului

Proiectul nostru contribuie la promovarea cetățeniei active, a dialogului intercultural, a incluziunii sociale și solidarității, prin intermediul mobilităților de învățare a tinerilor romi și neromi. De asemenea, acest proiect contribuie la creșterea încrederii și a stimei de sine a tinerilor și promovează asumarea de valori comune, egalitatea, nediscriminarea și incluziunea socială în general

Prin acest proiect se dorește practic promovarea toleranței în rândul tinerilor romi și neromi și reducerea prejudecăților și a stereotipurilor participanților.

Prin acest proiect, participanții își vor îmbunătăți cunoștințele și experiențele despre diverse metode de promovare a toleranței, interculturalității și întelegerii.

Parteneri în cadrul proiectului sunt:

ASSOCIAZIONE CULTURALE AFFABULAZIONE – Italia

ZDRUZENJE REGIONALNA ROMSKA OBRAZOVNA MLADINSKA ASOCIJACIJA KRATOVO – Macedonia

ASOCIACIJA TAVO EUROPA – Lithuania

TheaterCreators – Ungaria

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru informaţiile pe care le conţine.