În perioada 01 noiembrie 2020 – 31 mai 2022, Asociația Nevo Parudimos va implementa un nou proiect de voluntariat în cadrul Corpului European de Solidaritate, 2020-2-RO01-ESC11-080645, care va aduce pentru cate 9 luni la Reșița, 12 voluntari din Italia, Spania, Iordania, Georgia și Turcia.

„All you need is volunteering” este un proiect ce se va desfasura în 2 etape de voluntariat, in fiecare urmand sa fie implicati cate 6 voluntari (4 internaționali + 2 localnici), din Italia, Spania, Iordania, Georgia și Turcia.

Perioadele proiectului:

A1: 01 noiembrie 2020 – 31 iulie 2021 și
A2: 01 septembrie 2021 – 31 mai 2022:

Proiectul are următoarele obiective:

O1 Imbunătățirea incluziunii, participarii in școala, a competențelor de limbi străine și experiența educațională generală a copiilor din comunitățile defavorizate din Resita, prin activități de învățare non-formală în școli locale, grădinițe și programe afterschool
O2 Schimbarea percepției despre imaginea muncii voluntare: creșterea numarului de voluntari locali in comunitate, conștientizarea comunității cu privire la beneficiile voluntariatului și implicarea în viața socială prin promovarea voluntariatului
O3 Promovarea toleranței și acceptarii în rândul tinerilor locali din Reșița, printr-o activitate numită „Language Cafe”, unde tinerii locali participă la discuții și activități de educație non-formală pe diferite teme, pentru a cunoaște mai bine diferitele culturi. Astfel vor reusi să înțeleagă mai bine interculturalitatea și să creeze o societate mai incluzivă.
O4 Dezvoltarea abilităților și competențelor celor 12 voluntari implicați în ceea ce privește organizarea și coordonarea activitatilor educative si civice non-formale pentru copii și tineri din comunități defavorizate; munca pentru tineri; experiență interculturală.

Profilul și experiența voluntarilor:

– Au între 18 și 30 de ani la începutul proiectului;
– Au cel puțin un nivel A2 de engleză (sau cel puțin vorbesc italiană sau spaniolă, deoarece unii dintre mentorii si voluntarii noștri vorbesc aceste limbi, ceea ce le-ar face participarea la activitati mai usoara);
– Au terminat învățământul liceal;
– Au o dorință reală și sunt capabili să participe la un proiect voluntar de 9 luni în România;
– Cred în munca voluntară și vor să contribuie mai mult la promovarea unor astfel de activități;
– Au o experiență minimă în voluntariat, in activitati cu copii și / sau educație non-formală;
– Se simt confortabil să lucreze cu copii / adolescenți / tineri;
– S-au lovit de obstacole sociale și / sau culturale într-o oarecare măsură în viața lor;
– Provin din medii diferite dezavantajate (probleme economice, grupuri minoritare, grupuri etnice, zone izolate, rurale);
– Sunt persoane deschise și flexibile, cu o mare dorință de a face lucruri și de a-i ajuta pe ceilalți;
– Au cont pe platforma PASS.

Activități:

– Activități de educație non-formală în școli și grădinițe din zonele defavorizate, precum Mociur și Dealul Mare.
– Activități de educație non-formală în centrele afterschool (Raisa Center și ABC Center).
– Language Café: O activitate săptămânală (discuții, prezentări, activități de educație non-formală) impreuna cu tinerii locali, pentru a cunoaște mai bine diferitele culturi și a învăța despre interculturalitate.
– Promovarea muncii voluntare și a implicării civice prin campanii și acțiuni locale (așa-numitele „proiecte personale”),planificate, organizate și implementate de voluntari, impreuna cu tinerii din comunitatea locala.
– Diseminarea rezultatelor proiectului și a experienței voluntarilor: aceștia vor scrie un blog împreună,

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.