Asociația Nevo Parudimos, în parteneriat cu asociațiile internaționale:ProAtlântico – Associação Juvenil, Asociación Mundus – Un Mundo a tus Pies -,Jump InAssociazione Culturale, STRANAIDEA Società Cooperativa Sociale Impresa și Volontariat International au Service des Autres, l`Année Diaconale, organizează în perioada  07 Septembrie 2015 – 31 August 2016, primul stagiu de voluntariat din cadrul proiectului de tip SEV „Be responsible, Be green”.

Pe o perioadă de un an de zile, 5 tineri din Portugalia, Spania, Italia și Franța  vor atrage atenția asupra protecției mediului înconjurător și vor promova un stil de viață eco, având ca metodă principală de lucru educaţia non formală, prin diferite activităţi specifice domeniului agricol și activități în cadrul fermei din tabăra Marabu.

 Obiectivele proiectului SEV sunt următoarele:

 1. Dezvoltarea abilităților și competențelor voluntarilor, din domeniul protecției mediului înconjurător și al agriculturii;
 2. Dezvoltarea creativității utilizate în promovarea voluntariatului;
 3. Dezvoltarea abilităților din domeniul agricol pe toată durata stagiului de voluntariat;
 4. Oferirea posibilității voluntarilor de împărtășii din cunoștințele lor legate de domeniul agricol, dar și de a ajuta la schimbarea percepției în ceea ce privește protecția mediului înconjurător;
 5. Oferirea posibilității voluntarilor de a schimba informații cu alți tineri din județul Caraș-Severin;
 6. Oferirea posibilității voluntarilor de a ajuta la diversificarea și îmbunătățirea domeniului agricol.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități ale tinerilor.

Partenerii noștri în cadrul proiectului sunt:

 • JUMP IN
 • Asociacion Mundus
 • STRANAIDEA Società Cooperativa Sociale Impresa Sociale Onlus
 • ProAtlântico – Associação Juvenil
 • Asociación para la Innovación en la Dinamización Comunitaria y el Turismo (INDICOT)
 • RGDTS ROMA PARBESZED AZ ONKENTES SZOLGALAT ALTAL NONPROFIT KORLATOLT FELELOSSEGU TARSASAG
 • Tmelník o.s.

Mai multe informatii despre proiect puteti obtine de la coordonatorul proiectului doamna Flavia Rasovan la flaviarasovan@yahoo.com.