Lider proiect: ERGO Network

Nr. inițiativă: VS/2014 10482

Nr. parteneriat: VP/201310,4

Perioada: 1 ianuarie 2015 – 30 noiembrie 2015

 

Sub egida CLLD (Dezvoltarea locală condusă de comunitate), o inițiativă pentru implicarea cetățenilor la nivel local în a răspunde activ la provocările sociale, de mediu și economice actuale și un instrument promițător pentru investiții în incluziunea romilor, Asociația Nevo Parudimos a organizat în anul 2015 mai multe activități.

Aceste activități ale asociației noastre sunt desfășurate în baza unui parteneriat pe care Asociația Nevo Parudimos îl are cu rețeaua europeană ERGO Network și implică mai multe evenimente care vizează în special asigurarea respectării drepturilor romilor și creșterea participării acestora la luarea deciziilor în comunitate.

În cadrul acestei colaborări, asociația Nevo Parudimos a organizat  în anul 2015 o serie de activități:

Întâlnire la Bucuresti – 29-30.07.2015 – de informare si sprijin pentru organizatiile de romi si neromi din Romania care activeaza in mediul rural sau urban si care au ca si scop incluziunea persoanelor de etnie roma.

Intalnirea a fost realizata cu scopul de a crea un grup de lucru format din organizatii de romi si neromi din Romania ce activeaza la nivel local care sa contribuie la creseterea impactului programelor structurale implementate in mediul Rural prin PNDR (Planul National de Dezvoltare Rurala) dar si a celor in mediul urban prin alte programe in vederea cresterii gradului de incluziune a persoanelor de etnie roma.

Întâlnire Timișoara –  26.10.2015 – de informare si sprijin pentru organizatiile de romi si neromi si pentru Grupurile de Actiune Locala din Judetele Timis, Caras Severin si  Arad din zona de Vest a Romaniei.

Intalnirea este realizata cu scopul de a crea premisele stabilirii unor parteneriate durabile si functionale intre organizatiile de romi si neromi din zona de vest a Romaniei ce activeaza la nivel local si Grupurile de Actiune Locala constituite sau in curs de constituire care activeaza in aceeasi zona cu ei care sa contribuie la creseterea impactului programelor structurale implementate in mediul Rural prin PNDR (Planul National de Dezvoltare Rurala) in vederea cresterii gradului de incluziune a persoanelor de etnie roma.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar operatorul de fond nu poate fi făcut responsabil pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.

Intalnire Bucuresti
Intalnire Timisoara