Proiectul s-a desfasurat pe parcursul unui an, in comuna Berliste, acolo unde comunitatea de rromi este una semnificativa. Asociatia a contribuit la derularea proiectului ca si partener, alaturi de Primaria Berliste, Grupul de initiativa din comunitatea rroma “Noi Sperante” si Scoala Generala cu clasele I-VIII din localitate.
Obiectivul general proiectului a fost imbunatatirea calitatii vietii si stimularea copiilor în vederea finalizarii educatiei de baza (prevenirea abandonului timpuriu) si asigurarea celei de-a doua sanse in educatie pentru persoanele care nu si-au finalizat studiile în invatamantul obligatoriu (corecţia abandonului şcolar).

Pentru a se atinge acest obiectiv general, s-a reabilitat un drum comunal, precum si a drumurilor de legătură cu puncte de interes pentru comunitate (care a contribuit la imbunatatirea vietii locuitorilor), si instituirea unui centru social-educativ, care sa permita desfasurarea unor activitati educative. Centrul social-educativ a fost infiintat cu scopul de a creste calitatea invatamantului in comuna si de a diminua abandonul scolar si analfabetismul, fenomene care au devenit tot mai accentuate in randul elevilor de etnie rroma.

Centrul social-educativ a fost amenajat in incinta Scolii din Berliste, aici implementandu-se mai multe programe:
1. „A doua Sansa”- implica sustinerea, de catre un cadru didactic cu experienta, a unor cursuri, pentru cei care nu si-au terminat studiile obligatorii. Mai multe persoane au posibilitatea de a frecventa aceste cursuri, pentru a invata sa scrie si sa citeasca;

2. „Scoala dupa Scoala”- este un program prin care, elevii care intampina probleme la invatatura, au ocazia de a ramane la scoala, dupa orele normale de curs, pentru a-si face temele, sau exercitii suplimentare la materiile la care intampina probleme.

3. „Educatie Nonformala”- cuprinde mai multe activitati de educare a copiilor de etnie rroma prin teatru, film, ateliere de creatie, vizite de studiu si spectacole.
Proiectul „Imbunatatirea Vietii in Comunitatile de Rromi” a fost finantat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala si Primaria Berliste.