Perioada: 21-30.01.2024

Locatie: Brebu, Caras-Severin, Romania

Asociatia Nevo Parudimos a implementat in perioada 21-30.01.2024 schimbul de tineri „Stars of inclusion”, parte din acreditarea Erasmus+ pe anul 2023.

Mobilitatea a reunit 45 de tineri participanti, 8 lideri si 2 facilitatori din Romania, Spania, Turcia, Lituania, Cehia, Macedonia de Nord si Olanda.

Timp de 8 zile, tinerii au invatat, intr-un cadru multicultural, despre importanta incluziunii sociale, a respectarii drepturilor omului si care sunt pasii pentru a deveni mai inclusivi, empatici, toleranti.

Rezultatul final al mobilitatii a constat in punerea in scena a 6 piese de teatru la evenimentul public organizat in data de 28.01.2024 la Sala Lira a Liceului de Arta Sabin Pauta din Resita.

Obiectivele acestei mobilitati au fost:

  • Cresterea participarii tinerilor, in special a celor de etnie roma din comunitatile locale, la mobilitatile internationale
  • Facilitarea folosirii metodei Teatru Forum ca un instrument pentru a intelege mai bine ce inseamna incluziunea si cum sa devenim ambasadori ai unei societati incluzive
  • Capacitarea tinerilor din diferite medii sa devina mai implicati in lupta impotriva discriminarii.

Disclaimer

Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeana nu poate fi facuta responsabila pentru informatiile transmise.