Mărțișor aparte! Manualele din cadrul proiectului Understanding Europe, prezentate la Bruxelles
Proiectul Understanding Europe se apropie de final. Cea mai recentă acțiune din cadrul acestui proiect a presupus prezentarea manualelor specifice fiecărei țări partenere, astfel încât migranții, refugiații sau solicitanții de azil să cunoască cele mai importante detalii despre locurile în care ajung.
Polonia, Austria, Germania, Belgia, Bulgaria și România au prezentat la Bruxelles manuale specifice fiecărei țări în cadrul proiectului Understanding Europe. Țara noastră a fost reprezentată de Laura Turcu, coordonatorul proiectului din partea Asociației Nevo Parudimos. Întâlnirea a avut loc în 1 martie, fiind organizată de partenerul din Belgia, EU Warehouse, prin coordonator și moderator Kerstin Weertz.
Au fost prezentate manualele țărilor implicate, dar și un manual general al Europei. Manualul Understanding Romania (Să înțelegem România), manual creat în contextul acestui proiect, în care a fost realizat un scurt portret al României, precum și metode inovative de predare a informațiilor cuprinse pentru grupul țintă a fost prezentat de colega noastră, Laura Turcu. Aceste manuale au menirea de a veni în ajutorul migranților, refugiaților și solicitanților de azil care, pe lângă învățarea limbii țării în care au ajuns, au prilejul de a afla și detalii esențiale despre zona care îi găzduiește.
La eveniment au participat aproximativ 50 de persoane din diferite medii sociale și profesionale, printre care și reprezentanți ai rețelelor internaționale ternYpe și ERGO, în care Asociația Nevo Parudimos este membră.
La evenimentul din Bruxelles au participat și invitați speciali: Evelyn Regner, membru al Parlamentului European din partea Austriei, Lisette Schermer din partea Comisiei Europene, departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură, Alan Smith, fost director al programului pentru Educația Adulților din Cadrul Comisiei Europene, fostul program „Grundvig”.
Proiectul Understanding Europe se apropie de final. Așa se face că, după evenimentul din 1 martie, în 2 și 3 martie a avut loc ultima întâlnire transnațională din acest proiect, în cadrul căreia s-a discutat despre metodele cele mai potrivite pentru diseminarea și promovarea manualelor create. Rămâne ca acestea să fie tipărite și distribuite publicului interesat până la sfârșitul lunii martie.
Manualele vor putea fi accesate pe website-ul proiectului http://www.understandingeurope.eu/.
Proiectul Understanding Europe este finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, parteneriate strategice în domeniul educației adulților.