RomActive – Asociațiile reșițene și autoritățile publice locale, instruite să lucreze eficient cu persoanele din Mociur, Dealu Mare și Câlnic!
Asociația Kreativ Research desfășoară, în perioada 22-26 iulie, un training de dezvoltare organizațională în cadrul proiectului RomActive – Creșterea capacitării comunităților marginalizate reșițene.
Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos și Direcția de Asistență Socială a Primăriei Reșița, iar trainingul are ca scop dezvoltarea capacității organizaționale a echipei de proiect și dezvoltarea capacităților acestora de a lucra cu persoanele din Mociur, Dealu Mare și Câlnic în vederea incluziunii eficiente a acestora.
Acest curs este facilitat de Raluca Colojoară, cadru didactic al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științele Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Daniel Grebeldinger, din partea ERGO Network, care folosesc o abordare bazată pe metode non formale de dezbatere a problemelor din comunități – teatru forum și Romact.
Temele aduse în discuție în cadrul trainingului sunt: drepturi și libertăți fundamentale, metode de facilitare a relației cu autoritățile publice locale pentru reprezentanții comunităților dezavantajate, rolul societății civile în procesul de incluziune a grupurilor dezavantajate și modalități de eficientizare a eforturilor acesteia etc.
Proiectul RomActive – Creșterea capacitării comunităților marginalizate reșițene este desfășurat de Asociația Kreativ Research, în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos și Primăria Reșița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.