Nr. proiect: 2015-1-RO01-KA105-014048

Perioada: 07.09.2015 – 01.04.2017

Buget: 66,026.65 EUR

 

Asociația Nevo Parudimos a implementat în perioada  07 Septembrie 2015 – 1 Aprilie 2017,  proiectul de tip EVS „Be responsible, Be green”.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități ale tinerilor.

Un total de 10 voluntari din mai multe țări europene au stat câte un an în satul Milcoveni din județul Caraș-Severin unde au avut ocazia de a se integra în comunitatea locală și de a experimenta în adevăratul sens al cuvântului viața la țară.

Voluntarii au ajuns în România în două serii de câte 5 dar au avut ocazia de a interacționa toți 10 timp de o lună pentru a face schimb de impresii și pentru a preda, respectiv prelua activitățile.

În activitatea lor zilnică, voluntarii erau împărțiți în două grupuri, fiecare grup având responsabilitățile sale (pe lângă munca din  fermă, unul dintre grupuri era responsabil de evenimentele de protecție a mediului, prin promovarea taberei pentru a avea mai mulți voluntari și vizitatori, prin promovarea voluntariatului în sat; în timp ce celălalt grup era responsabil cu ferma din tabără, îngrijirea animalelor, grădinăritul și agricultura, promovarea agriculturii ecologice, consumarea responsabilă și menținerea spațiilor verzi ale taberei).

De asemenea, o dată la 3 luni, toți voluntarii desfășurau o activitate comună de promovare a activităților Erasmus + în comunitatea Milcoveni și în regiune, insistându-se mult și pe promovarea educației non-formale și a activităților în aer liber între tinerii din satele din zonă.

În general, activitatea tuturor voluntarilor a fost aceea de a contribui la dezvoltarea taberei Marabu, la dezvoltarea fermei, dar și la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța consumului responsabil, a activității de voluntariat, a activităților de mediu pe care le putem face cu toții și a agriculturii ecologice ca alternativă.

Obiectivele proiectului EVS sunt următoarele:

  1. Dezvoltarea abilităților și competențelor voluntarilor, din domeniul protecției mediului înconjurător și al agriculturii;
  2. Dezvoltarea creativității utilizate în promovarea voluntariatului;
  3. Dezvoltarea abilităților din domeniul agricol pe toată durata stagiului de voluntariat;
  4. Oferirea posibilității voluntarilor de împărtășii din cunoștințele lor legate de domeniul agricol, dar și de a ajuta la schimbarea percepției în ceea ce privește protecția mediului înconjurător;
  5. Oferirea posibilității voluntarilor de a schimba informații cu alți tineri din județul Caraș-Severin;
  6. Oferirea posibilității voluntarilor de a ajuta la diversificarea și îmbunătățirea domeniului agricol.

Proiectul a fost finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități ale tinerilor.

Partenerii noștri în cadrul proiectului au fost:

  • JUMP IN
  • Asociacion Mundus
  • STRANAIDEA Società Cooperativa Sociale Impresa Sociale Onlus
  • ProAtlântico – Associação Juvenil
  • Asociación para la Innovación en la Dinamización Comunitaria y el Turismo (INDICOT)
  • RGDTS ROMA PARBESZED AZ ONKENTES SZOLGALAT ALTAL NONPROFIT KORLATOLT FELELOSSEGU TARSASAG
  • Tmelník o.s.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.