În perioada 31.12. 2019 – 30.12.2021, Asociația Nevo Parudimos va implementa un nou proiect de voluntariat în cadrul Corpului European de Solidaritate, 2019-2-RO01-ESC11-064252, care va aduce pentru 9 luni la Reșița (1 martie-30 noiembrie 2020) 6 voluntari din Franța, Moldova, Georgia, Macedonia de Nord, Armenia, Ucraina, Serbia, Turcia, România.

Proiectul a luat naștere din nevoia comunității din Reșița de motivație mai mare în ceea ce privește voluntariatul. De aceea, prin aceste 9 luni avem mari speranțe că putem aduce unele schimbări în viața oamenilor din comunitate, precum și în viața tinerilor care renunță la școală, a persoanelor cu dizabilități și așa mai departe. De asemenea, proiectul dorește să-i motiveze și pe tinerii din comunitatea locală să facă schimbări la nivel local.

Obiectivele proiectului sunt:
1. Creșterea nivelului de experiență și de cunoaștere a celor 12 voluntari în domeniul muncii pentru tineri,
pedagogie și educație nonformală
2. Crește nivelul de cunoștințe de limbi străine ale celor 12 voluntari (română și engleză)
3. Creșteți încrederea și spiritul de inițiativă al celor 12 voluntari implicați în acest proiect
4. Creșterea gradului de interacțiune dintre tinerii din centrele de plasament din Reșița
și ceilalți tineri din oraș
5. Îmbunătățirea calității serviciilor educaționale și de agrement oferite tinerilor din plasament
centre din Reșița
6. Creșterea implicării tinerilor cu mai puține oportunități, inclusiv la nivel local în
programe de voluntariat în cadrul Corpului european de solidaritate

Profilul participantului:

  • vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani
  • să fie flexibil, cu mintea deschisă, tolerant, comunicativ
  • interesat să dobândească experiență în pedagogie, educație specială, educație nonformală și în lucrul cu tineri
  • dispus să lucreze în echipe sau individual, cu inițiativă și creativitate
  • dornic să îi ajute pe tineri
  • pregătit să lupte împotriva excluderii, prejudecăților și stereotipurilor
  • cu un nivel de cunoaștere a limbii engleze mediu

Activitatea de voluntariat din cadrul proiectului nostru va consta în organizarea de activități non-formale și de agrement pentru copii și tineri din centrele de plasament din Reșița. Aceste activități vor fi organizate în Centrul Speranța, pentru tinerii și copiii din centru, și pentru tinerii din sistemul de apartamență; și în Centrul Sf Maria, pentru tinerii și copiii cu dizabilități de acolo.

Activitățile vor fi zilnice și vor fi educaționale și de agrement, organizate folosind metodologia educației nonformale. Obiectivul pe termen lung al acestui proiect este de a spori implicarea și participarea tinerilor din oraș la activități civice și voluntare care promovează toleranța, înțelegerea și lupta împotriva excluderii.

Voluntarii vor primi 90 € pe lună bani de buzunar și 150 € pe luna, bani de mâncare. De asemenea, aceștia vor fi cazați într-un apartament echipat și mobilat – cu toate condițiile necesare pentru o viață bună. Chiria și utilitățile (apă, gaz, electricitate) vor fi plătite de ONG-ul gazdă. Voluntarii vor fi cazați în dormitoare duble.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.