Durata: 24 luni

Perioada: 01.09.2021 – 31.08.2023

Nr. proiect: 2021-1-RO01-ESC51-VTJ-000037677  

Asociația Nevo Parudimos implementează pentru 24 luni un proiect de voluntariat care va aduce la Reșița 12 voluntari din diferite țări europene care să desfășoare activități bazate pe modelul educației non-formale în centrele de plasament din oraș.

Voluntariatul în cadrul proiectului nostru va consta în organizarea de activități non-formale pentru copiii și tinerii din centrele de plasament din Reșița. Activitățile din aceste centre vor fi organizate zilnic și vor fi activităţi educative şi de agrement bazate pe metodologia educației non-formale, menită să dezvolte creativitatea, implicarea, participarea activă, toleranța și acceptarea în rândul tinerilor, precum și să  dezvolte abilitățile de comunicare și stima de sine.

Pe lângă aceste activități, voluntarii se vor axa și pe implicarea tinerilor locali în diferite activități sociale, prin facilitarea interacțiunii dintre tinerii din centrele de plasament și tineri din comunitate.

Profilul voluntarului este:

– să aibe vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani
– flexibil, deschis la minte, tolerant, comunicativ
– cu experienta ca voluntar local
– interesat să dobândească experiență în pedagogie, educație specială, educație non-formală și în lucrul cu tinerii
– dorința de a lucra în echipă sau individual cu initiațivă și creativitate
– dornic să ajute tinerii, în special cei defavorizați
– pregătit să lupte împotriva excluderii, prejudecăților și stereotipurilor
– cunoștințe de limba engleza cel puțin la nivel începător

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.