In zilele 24-27 Februarie 2015, Asociatia Nevo Parudimos va desfasura componenta nationala a proiectului “Boosting Youth Participation: the choice is yours!”. Activitatiile desfasurate in aceasta perioada sunt menite sa contribuie la constituirea unui comitet consultatival tinerilor, format din tineri reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor din zona Caras-Severin.

Proiectul “Boosting Youth Participation: the choice is yours!”, este implementat de catre Asociatia Nevo Parudimos impreuna cu alti trei parteneri din Grecia, Turcia si Italia. Proiectul este finanta prin programul Tineret in Actiune de Agentia Nationala din Italia, iar coorindatorul sau este organizatia Work in Progress din Lece.

Scopul acestui proiect este de a stimula participarea active a tinerilor in viata sociala si politica a comunitatii din care provin. Activitatiile proiectului au for impartite in doua: o component international si o componenta nationala, ce se va desfasura in perioada mai sus mentionata. Componenta international a avut loc in 13-16 mai 2014 in Lece in Italia si au participat 6 tineri din tara partenera, scopul intalnirii a fost de a oferi posibilitatea tinerilor participant de a discuta despre reprezentarea democratica la nivel local prin analiza documentelor europene care promoveaza participarea si implicarea.

Principalul rezultat al acestui proiect va fi constituirea unei retele international de tineri implicate si active, ce vor schimba pareri si experiente in vederea cresterii implicarii tinerilor la nivel local, dar si formarea a 4 comitete consultative a tinerilor, cate unul in fiecare tara partenera.

Partenerii locali pentru organizarea evenimentului national al proiectului in Romania, pe langa Asociatia Nevo Parudimos sunt: Primaria Oravita, Liceul General Dragalina din Oravita, Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravita, Asociatia cu Capu` in Nori.

Acest proiect a fost finantat de programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene.

Coordonator: Asociatia Work in Progress – Italia

Parteneri

Asociatia Nevo Parudimos – Romania
Solidarity Tracks – Grecia
Cigli Gonullu Takimi – Turcia

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.