Lider proiect: ERGO Network

Nr. inițiativă: VS/2016/0029

Nr. parteneriat: VP/2013/0482

Perioada: 1 februarie 2016 – 30 noiembrie 2016

Aceasta activitate a asociatiei noastre este desfasurata in baza unui parteneriat pe care asociatia Nevo Parudimos il are cu reteaua europeana ERGO Network si implica mai multe activitati care vizeaza in special respectarea drepturilor romilor, cresterea participarii acestora si aplicarea principiilor CLLD in programarea 2014-2020.

In cadrul acestei colaborari in 2016 Asociatia Nevo Parudimos va desfasura mai multe activitati:

 1. Capacitarea ONG-urilor de romi sa paticipe in implementarea masurilor CLLD ( LEADER in mediul Rural si CLLD in mediul urban)
 2. Capacitarea echipelor GAL sa poata aborda in mod correct si coherent problemele cu care se confrunta comunitatie de romi din arealul lor
 3. Monitorizarea implementarii principiilor CLLD in mediul rural si urban
 4. Realizarea unui Audit de calitate al aplicarii principiilor CLLD in mediul rural.
 5. Monitorizarea implementarii programului Garantie pentru tineri
 6. Ralizarea unei retele la nivel national de organizatii de romi
 7. Capacitarea retelei nationale de organizatii de romi
 8. Realizarea unei cercetari privind impactul programelor de formare profesionala din perioada 2007-2013.

Primele activitati care vizeaza capacitarea echipelor GAL si a ONG-urilor de romi sunt cele patru conferinte regionale implementate in parteneriat cu Federatia Nationala a GAL-urilor din Romania.

 1. Conferinţa Regională 1. 12 Februarie 2016 Suceava – dedicată reprezentanţior GAL, societatii civile şi structurilorde dezvoltare locală din Regiunile Nord-Est şi Sud-Est “Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL pentru perioada de programare 2014 – 2020 a Uniunii Europene” care va avea loc la Central Plaza Hotel Piatra Neamt, incepand cu ora 9:00.
 2. Conferinţa Regionala 2. 17 Februarie 2016 Craiova – dedicată reprezentanţior GAL, societatii civile şi structurilor de dezvoltare locală din Regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest Oltenia “Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL pentru perioada de programare 2014 – 2020 a Uniunii Europene” care va avea loc la Hotel Green House din Craiova incepand cu ora 9:00.
 3. Conferinţa Regionala 3. 19 Februarie 2016 Braşov – dedicată reprezentanţior GAL, societatii civile şi structurilor de dezvoltare locală din Regiunile Vest, Nord-Vest şi Centru “Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL pentru perioada de programare 2014 – 2020 a Uniunii Europene” care va avea loc la Hotel Turnu Cetatii din Brasov incepand cu ora 9:00.
 4. Conferinţa închidere. 26 Februarie Bucureşti – va avea ca invitaţi reprezentanţi ai GAL-urilor si societatii civile din toată România. In cadrul acestui eveniment se vor prezenta concluzii ale desfaşurării tuturor intâlnirilor la nivel naţional “Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL pentru perioada de programare 2014 – 2020 a Uniunii Europene” care va avea loc la Hotel Marshall Garden din Bucuresti incepand cu ora 9:00.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiilor pe care aceasta le conţine.