În perioada Februarie 2014 – Ianuarie 2016, Asociaţia Nevo Parudimos a găzduit 17 studenţi ai Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Facultatea de Ştiinţe Sociale, studenţi ai departamentelor de Asistenţă Socială şi Managementul Servicilor de Asistenţă Socială. Tinerii studenţi au efectuat stagii de practică bazate pe implicarea activă în munca de teren: studii de caz, anchete sociale, procurare documente de identitate pentru tinerii romi, implicare în spectacole de sărbători, acţiuni caritabile, asistarea voluntarilor internaţionali în activităţile de educaţie non-formală desfăşurate.

Stagiile de practică au venit în completarea cunoştinţelor studenţilor şi a teoriei de specialitate, prin exercitarea meseria de asistent social, într-un mediu sigur şi prietenos.

Studenţii au avut libertatea de a alege domeniul pe care au dorit să îl perfecţioneze, astfel le-a fost oferită o gamă largă de activităţi, atât dinamice (implicare directă, pe teren) cât şi statice (introducere în lumea birocratică a ONGurilor şi a proiectelor internaţionale, dezvoltarea proiectelor comunitare, campanii de conştientizare etc). Mai mult, studenţii au participat la cursuri şi schimburi de tineri organizate de Asociaţie, în ţară şi de partenerii asociaţiei, în străinătate.

La finalizarea stagiului de practică, studenţii au primit o adeverinţă de încheiere şi un calificativ apreciat de supervizorul de practică, calificativ ce reflecta eforturile depuse de student.

Ulterior, dacă studenţii au dorit să îşi continue activitatea la Asociaţia Nevo Parudimos, aceştia au avut oportunitatea de a semna un contract de voluntariat (în baza legii 78/2014) pe o perioadă nedeterminată.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.