Festivalul se desfasoara in fiecare an, cu scopul de a promova cultura traditionala a minoritatilor etnice din Regiunea Banat, gazda festivalului din anul 2009 fiind minoritatea rroma.

Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat editia a IX-a a fost un eveniment cultural organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin in parteneriat cu Asociatia Nevo Parudimos din Resita si cu Primaria orasului Baile Herculane.

Fondurile necesare derularii festivalului (33742 lei) s-au obtinut printr-un proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National, cofinantarea fiind suportata din bugetul Consiliului Judetean Caras Severin si al asociatiei Nevo Parudimos din Resita.

Programul festivalului a cuprins, pe langa spectacolul propriu zis, o parada a portului popular si o prezentare a unor mestesuguri traditionale ale minoritailor etnice.

Parteneri

Banat TV

Radio Resita

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.