Prezentare generală

Learning together – Roma in Europe este un proiect implementat de Asociația Nevo Parudimos. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2009 – iunie 2011. Proiectul este finanțat de Comisisa Europeană, prin programul Învățare pe tot parcursul vieții (Grundtvig).

Obiective

Acest proiect are ca scop principal facilitarea schimbului de experiență între educatorii care lucrează cu copiii din cadrul grupurilor dezavantajate, cu focalizare pe copiii de etnie romă din România, Germania, Austria, Franța și Suedia

Calendarul proiectului

Până în prezent, in cadrul acestui proiect au avut loc întalnirile:

  • Viena, Austria, între 15-18 octombrie 2009
  • Reșița, România, între 22-25 aprilie 2010
  • Stokholm, Suedia, între 01-04 august 2010
  • Munchen, Germania între 20-24 octombrie 2010

Ultima întâlnire a proiectului Learning together – Roma in Europe este programată să aibă loc la Paris, Franță, în primavara anului 2011.

Întâlnirea din România a avut loc în județul Caraș-Severin, în localitățile Reșița unde a avut loc în prima zi a întâlnirii Simpozionul Internațional intitulat De la școala incluzivă la comunitatea incluzivă și coeziunea socială, și Dognecea unde s-au prezentat situațiile învățâmântului pentru romi din fiecare țară parteneră în ziua a doua și s-a realizat o vizită in comunitatea de romi din localitate și la Primărie unde doamna primar Moise Elena a primit oaspeții cu pâine și sare.

In ziua a treia s-au tras concluziile intalnirii din romania si s-a discutat depre ce se va intampla in continuare in cadrul proiectului.

Parteneri

  • Partenerii implicați în implementarea proiectului Learning together – Roma in Europe sunt:
  • Die Wiener Volkshochschulen GmbH – VHS polycollege (Austria)
  • Romakulturzentrum Wien (Austria)
  • Romano Pasos Research Centre (Suedia)
  • MADHOUSE gemeinnützige GmbH (Germania)
  • Ternikano berno (cercle de la jeunesse) (Franta)

Coordonator proiect din partea Universitatii Eftimie Murgu:  profesor Loredana Drobot

Acest proiect a fost finantat cu susţinere din partea Comisiei Europene prin Programul de invatare pe tot parcursul vietii Lifelong Learning LLP, Grundtvig – Parteneriate pentru invatare.  Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.

Disclaimer

Această comunicare reflectă doar vederile autorului iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.

Articole

Galerie foto

Publicatii din proiect

Marturii ale participantilor