Lider proiect: Együttható Közösségépítő Egyesület (Co-Efficient Association) Ungaria
Nr. proiect: 2022-2-HU01-KA220-YOU-000101414
Perioada: : 01/01/2023 – 31/12/2025
Parteneri:
- Asociatia Nevo Parudimos Romania
- United Societies Of Balkans Grecia
- Pi Youth Association Turcia
Asociația Nevo Parudimos implementează în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2025, în calitate de partener, proiectul BREAK THE GLASS CEILING, inițiativă care vizează creșterea calității serviciilor pentru tineret, în special a proiectelor de voluntariat din cadrul Corpului European de Solidaritate, concentrându-se pe procesul de împuternicire a tinerelor femei. Ne propunem să atingem acest obiectiv prin implementarea, publicarea și diseminarea cercetărilor, precum și prin diseminarea unei publicații care prezintă metode și bune practici ce promovează procesul de împuternicire.
Sprijinim munca de tineret la nivel înalt, concentrându-ne pe tinerele femei, un grup vulnerabil care se confruntă adesea cu bariere. Rezultatele proiectului ajută la creșterea recunoașterii și eficienței muncii de tineret prin constatările cercetărilor și aplicarea publicației, permițând organizațiilor de tineret și lucrătorilor să îmbunătățească calitatea și accesibilitatea serviciilor lor. În plus, diseminarea pe scară largă va spori recunoașterea generală și caracterul internațional al muncii de tineret. Importanța acestui domeniu este afirmată în mai multe rezoluții ale Parlamentului European și ale Comisiei Europene; îmbunătățirea incluziunii sociale și a participării sociale și pe piața muncii a tinerelor femei este un obiectiv cheie al Uniunii Europene, aliniat îndeaproape cu obiectivele și prioritățile programului Erasmus+, obiectivele Politicii de Tineret a Uniunii Europene și Strategia UE pentru Egalitatea de Gen:
- Asigurarea tratamentului egal
- Considerarea universală a egalității de gen
- Introducerea unor măsuri specifice pentru împuternicirea femeilor.
Proiectul nostru se concentrează pe obținerea unei perspective cuprinzătoare asupra nevoilor tinerelor voluntare ESC. Planificăm să desfășurăm un studiu cu metodologie mixtă pentru a înțelege mai bine cum afectează proiectele ESC situațiile actuale și viitoare ale vieții tinerelor femei. Cercetarea noastră vizează tinerele femei atât din interiorul, cât și din afara Uniunii Europene, oferindu-ne o gamă diversă de perspective culturale. Prin examinarea proiectelor de succes și a celor nereușite din perspectiva nevoilor femeilor, putem compila cele mai bune practici ale organizațiilor care implementează proiecte ESC din diferite țări.
Această inițiativă va asigura că sunt furnizate cadre adecvate în principal pentru femei și că rezultatele pot fi generalizate pentru toți aplicanții (ONG-uri) și pentru factorii de decizie.
Disclaimer
Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorului, iar operatorul de fond nu poate fi facut responsabila pentru informatiile transmise.