Lider proiect: Primaria Nagyecsed, Ungaria

Nr. proiect: CITIZ-1-2015-1-HU-CITIZ-NT

Perioada: 1 iulie – 30 noiembrie 2015

Parteneri:

  • Vazdune Cherhaja Rising Stars Romani Womens Association, Ungaria
  • Asociatia OZ INFO ROM, Slovacia
  • Centrul de voluntariat Zamosc, Polonia
  • Asociatia Nevo Parudimos, Romania

Totodata au mai fost implicate si primariile din Oravita, Romania, Filakovo, Slovacia si Zamosc, Polonia.

In perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2015 Asociatia Nevo Parudimos a implementat in calitate de partener proiectul KIDIN (Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel – Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására) – Identitatea minoritatilor, dezvoltarea integrarii acestora prin activitati artistice – Serie de conferinte si festivaluri pentru a prezenta bune practici, Numar de proiect 563479-CITIZ-1-2015-1-HU-CITIZ-NT

Scopul proiectului a fost:
Selectia de bune practici( activitati si metode de lucru) de la nivel national si international in domeniul incluziunii si dezvoltarea relatiilor intre orasele infratite.

Proiectul a avut 6 mari activitati in care au fost implicati toti partenerii si beneficiarii din cele partu tari participante in acest proiect: Romania, Slovacia, Ungaria si Polonia.

Activitatile proiectului au fost:
02.07.2015 Lansarea proiectuklui care a avut loc in Budapesta in prezenta reprezentantilor tuturor partenerilor implicati. Intalnirea de fata a fost mai mult o intalnire de schimb de opinii si de clarificare a aspectelor care nu au fost clare in faza initial a proiectului.

20-21.07.2015 Primul festival si prima conferita. Acestea au avut loc in Oravita, Romania si la acest eveniment pe langa localnicii care au fost intr-un numar foarte mare am avut prezenti si cate o delegatie de 26 de persoane din fiecare tara partenera cu exceptia Ungariei de unde au venit 28 de participanti.
In prima zi de activitati a avut loc Festivalul KIDIN care a avut in program 12 ansambluri din cele patru tari.

In cea de-a doua zi de activitati a avut loc Conferinta international de bune practice in promovarea incluziunii minoritatilor prin diferite metode culturale a careui program a fost foarte variat fiind prezentate 6 bune practici.
Totodata dupa conferinta a avut loc un workshop de educatie nonformala in parcul Dragalina din fata primariei Oravita cu ceilalati participanti din strainatate.

12-14.08.2015 Al doilea festival si a doua conferinta. Acestea au avut loc in Fiľakovo, Slovacia iar la aceste evenimente pe langa localnici au participat la fel ca si in Romania cate 26 participanti din fiecare tara partenera si 70 din Ungaria.
In prima zi de activitati a avut loc festivalul Kidin cu un program foarte divers.
In cea de-a doua zi a avut loc conferinta cu cinci prezentari in program.

Dupa conferinta, au fost realizate doua workshopuri unul legat de imagine ape care unele grupuri o au in presa realizat de János Vasík din Slovacia, Journalist si Editor al doilea fiind despre metoda povestea mea realizat de Furugh Switzer din Ungaria.

28-30.08.2015 Al treilea festival si a treia conferinta. Acestea au avut loc in Zamość, Polonia iar la aceste evenimente pe langa localnici au participat la fel ca si in Romania cate 26 participanti din fiecare tara partenera si 28 din Ungaria.
In prima zi de activitati a avut loc festivalul Kidin cu un program foarte divers.
In cea de-a doua zi a avut loc conferinta cu cinci prezentari in program.
Dupa conferinta au fost realizate trei workshopuri: Janina Lachowska, Polonia – teatru de papusi, Daniel Grebeldinger, Romania – Cooperare si parteneriat si Szilvia Erősné Balogh din Ungaria care a prezentat un workshop despre dansuri traditionale rome.

17-19.09.2015 Al patrulea festival si a patra conferinta. Acestea au avut loc in Nagyecsed in Ungaria.

La aceste evenimente pe langa localnici au participat la fel ca si in celelalte tari cate 26 participanti din fiecare tara partenera cu exceptia Romaniei de unde au fost si alte grupri din localitatile infratite cu Nagyedcsed iar in total au fost 126 participanti.
In prima zi de activitati a avut loc festivalul Kidin cu un program foarte divers.
In cea de-a doua zi a avut loc conferinta cu cinci prezentari in program.
Dupa conferinta au fost realizate doua serii a cate 4 workshopuri cu un program foarte variat a caror descriere o aveti aici.

01-30.10.2015 au avut loc in fiecare tara o serie de workshopuri de diseminare unde au fost prezentate activitatile proiectului si rezultatele acestuia. In Romania acesta a avut loc in Oravita in 27.10.2015. In cadrul acestui workshop s-a realizat o prezentare a proiectului si s-a discutat ce se poate face in viitor ca si continuitate la acest proiect.

Ca si rezultat semnificativ al acestui proiect a fost semnarea unui Memorandum prin care partenerii si-au asumat implicarea ci cooperarea in activitati commune viitoare pentru urmatorii cinci ani.

Proiectul a fost finantat prin programul Europa pentru cetateni al Comisiei Europene.

eu_flag_epc_ro

Disclaimer

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a operatorului de fond.

Din activitati

Prezentare KIDIN – 16 februarie 2016